Η τεχνική αποτελείται από μία σειρά ήπιων κινήσεων που εφαρμόζονται με αριθμητική σειρά στο συνδετικό ιστό, πάνω από ελαφριά ρούχα. Υπάρχουν τακτικές ολιγόλεπτες παύσεις ανάμεσα στα σύνολα των κινήσεων, οι οποίες αποσκοπούν στην αποδοχή και επεξεργασία των διαδικασιών από το σώμα και του δίνουν το χρόνο να ωφεληθεί από τον κάθε κύκλο κινήσεων.

Συνήθως η επίδραση του Bowtech διαρκεί 5 εως 10 μέρες μετά τη συνεδρία. Κατόπιν συνίστανται κάποιες επαναληπτικές συνεδρίες ώς να υποχωρήσει η υποκείμενη πάθηση.

Η τεχνική Bowen θεωρείται "συμπληρωματική" θεραπεία. Δηλαδή μπορεί να λειτουργήσει αυτόνομα, ενώ παράλληλα ενισχύει και συμπληρώνει τις υπόλοιπες μορφές θεραπείας, χωρίς να παρεμβαίνει σε αυτές.

Όμως, η εφαρμογή άλλων ειδών θεραπειών, αμέσως μετά τη συνεδρία της τεχνικής Bowen, μπορεί να μειώσει την αποτελεσματικότητα και τη διάρκεια της επίδρασής της. Γι' αυτό το λόγο συνίσταται το περιθώριο μίας εβδομάδας μετά την εφαρμογή του Bowtech και κάποιας άλλης θεραπείας.

Χαλάρωση

Η τεχνική Bowen έχει σκοπό να δραστηριοποιεί και να εξισορροπεί τη ροή της ενέργειας έχοντας συχνά ως αποτέλεσμα μια βαθιά αίσθηση χαλάρωσης. Η διαδικασία τόνωσης ξεκινά μόλις το σώμα χαλαρώσει και συνεχίζεται για όσο το σώμα το επιτρέψει. Συνήθως η επίδραση του Bowtech διαρκεί πέντε ως δέκα μέρες μετά τη συνεδρία. Κατόπιν συνιστάται μια επαναληπτική συνεδρία αν τα συμπτώματα δεν έχουν υποχωρήσει τελείως.

Η Τεχνική Bowen Είναι Ολιστική

Η τεχνική Bowen είναι ένα μοναδικό εργαλείο που έχουμε στη διάθεσή μας για τη θεραπεία ολόκληρου του σώματος. Οι κινήσεις, περνώντας σε ένα βαθύτερο κυτταρικό επίπεδο, σε συνδυασμό με την μοναδική ικανότητα του σώματος να αυτοθεραπεύεται, φέρνουν εκπληκτικά αποτελέσματα.

Με την αποβολή των τοξινών οι κινήσεις Bowen αρχίζουν σχεδόν αμέσως, να δημιουργούν ολιστική αρμονία. Εφόσον απευθύνεται στο σώμα ως ενότητα και όχι στα μεμονωμένα συμπτώματα που παρουσιάζονται, η τεχνική Bowen αγκαλιάζει τη σωματική, χημική, συναισθηματική και πνευματική πλευρά κάθε ατόμου που δέχεται τη θεραπεία.

Ήπια προσέγγιση

Σύμφωνα με τη θεωρία του Bowtech, η ήπια, μη διεισδυτική προσέγγιση, δίνει την ευκαιρία στους συσπασμένους μυς να χαλαρώσουν πιο εύκολα και σε πολύ συντομότερο χρονικό διάστημα σε αντίθεση με τις πολύ δυναμικές μαλάξεις, οι οποίες καταπονούν το ήδη συσπασμένο σώμα προσπαθώντας να το «ζυμώσουν» και να το μαλακώσουν με τη βία, παράγοντας μεν ένα θετικό αποτέλεσμα, το οποίο ωστόσο δεν έχει την αναμενόμενη διάρκεια. Έτσι η θεραπεία εκτός από χρονοβόρα γίνεται και επίπονη και αυτό αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για ένα μέρος του ανθρώπινου συνόλου που έχει ήδη ταλαιπωρηθεί και «δοκιμάσει τα πάντα χωρίς επιτυχία».

Η λειτουργία των παύσεων

Μια άλλη ιδιαιτερότητα του Βοwtech είναι οι ολιγόλεπτες παύσεις ανάμεσα στα σύνολα των κινήσεων, οι οποίες αποσκοπούν στην αποδοχή και επεξεργασία των διαδικασιών από το σώμα και στη μεγιστοποίηση της χαλάρωσης. Κατά τη διάρκεια των παύσεων ο θεραπευτής καλείται να εγκαταλείψει το χώρο της θεραπείας, επιτρέποντας με αυτό τον τρόπο στο δέκτη να ηρεμήσει, έτσι ώστε να δημιουργηθεί πρόσφορο έδαφος για να χαράξει και να διεξάγει το σώμα την προσωπική του θεραπευτική πορεία. Η ασφάλεια που παρέχει η εφαρμογή του Bowtech το καθιστά ιδανική θεραπευτική μέθοδο σε ανθρώπους κάθε ηλικίας, από νεογνά μέχρι ηλικιωμένους.